Νέα-Ανακοινώσεις  
 
Εναλλακτικές Θεραπείες-Ευεξία / Κρανιοϊερή Θεραπεία


Η Κρανιοϊερή είναι μια ήπια θεραπεία κατά την οποία ο θεραπευτής ασκεί απαλές πιέσεις με τα χέρια ισοδύναμες με το βάρος ενός νομίσματος με σκοπό να εξισορροπήσει τον κρανιοϊερό ρυθμό. Εμπνευστής της μεθόδου ήταν ο Dr. John Upledger.

Ο θεραπευτής παρακολουθεί το ρυθμό του κρανιοϊερού συστήματος και εντοπίζει συγκεκριμένες περιοχές περιορισμένης κίνησης και ανισορροπίας. Στη συνέχεια με ήπιες τεχνικές απελευθερώνει τις περιοχές αυτές.

Το κρανιοϊερό σύστημα απαρτίζεται από μήνιγγες και το εγκεφαλονωτιαίο υγρό που περιβάλλει και προστατεύει τον εγκέφαλο. Εκτείνεται από τα οστά το κρανίου ως το ιερό οστό. Το σύστημα αυτό επηρεάζει την ανάπτυξη και τις λειτουργίες του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Αν υπάρχει σε αυτό το σύστημα κάποια ανισορροπία είναι πιθανό να παρουσιαστούν ποικίλες διαταραχές, κινητικές αισθητηριακές ή νευρολογικές.

Η Κρανιοϊερή θεραπεία ενισχύει τις ικανότητες του σώματος ώστε το ίδιο το σώμα να φροντίσει τις ανάγκες του συμβάλλοντας στη βελτίωση της υγείας και αντιμετωπίζοντας ένα ευρύ φάσμα παθήσεων και δυσλειτουργιών όπως οι πονοκέφαλοι και οι ημικρανίες, οι πόνοι του αυχένα, τα προβλήματα κινητικού συντονισμού, η σκολίωση, τα προβλήματα του κεντρικού νευρικού συστήματος οι συναισθηματικές διαταραχές κ.α.