Νέα-Ανακοινώσεις  
 
Pilates / Pilates για εγκύους


Για πολλές γυναίκες η περίοδος της εγκυμοσύνης συνεπάγεται την αναστολή οποιασδήποτε σωματικής δραστηριότητας . Το αποτέλεσμα είναι η επιβάρυνση του σώματος τόσο στους εννέα μήνες της κύησης αλλά και αμέσως μετά τη γέννα.

Το Pilates αποτελεί μια μορφή άσκησης που μπορεί να αποκτήσει ήπιο χαρακτήρα και όχι μόνο να γίνει συμβατή με τις ανάγκες μιας εγκύου αλλά και να τη βοηθήσει ουσιαστικά τόσο στον τοκετό όσο και στην επαναφορά του σώματος από αυτόν. Με το Pilates:

  • - Δίνεται έμφαση στην ενδυνάμωση των εν τω βάθει μυών που θα υποστηρίξουν την έγκυο κατά τους μήνες της κύησης που το βάρος της αυξάνεται.

    - Γίνεται συνειδητός ο τρόπος που ενεργοποιούνται και χαλαρώνουν οι μύες του πυελικού εδάφους, μηχανισμός πολύτιμος στην περίπτωση φυσικού τοκετού αλλά και τρόπος σταθεροποίησης της πυέλου μετά από αυτόν.

    - Διατηρείται μια καλή σωματική κατάσταση, που θα στηρίξει τη νεαρή μητέρα τους πρώτους μήνες κατά τους οποίους θα πρέπει πολλές φορές μες την ημέρα να σηκώνει το ολοένα και αυξανόμενο βάρος του μωρού. Οι ασκήσεις του Pilates για εγκύους και γυναίκες μετά τον τοκετό γίνονται από ειδικευμένους δασκάλους με γνώμονα πάντα ότι η κύηση δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να χτίσει κανείς μια φυσική και σωματική κατάσταση παρά για να τη διατηρήσει.

Βοηθητικό αν και όχι προαπαιτούμενο είναι η έγκυος να είχε προηγούμενα κάποια επαφή με το Pilates ή άλλη μορφή άσκησης.