Νέα-Ανακοινώσεις  
 
Pilates / Pilates με όργανα


Ο ίδιος ο Joseph Pilates είχε σχεδιάσει μια σειρά από όργανα, πολύ διαφορετικά από τα κλασικά όργανα του γυμναστηρίου ώστε να αυξήσει το ρεπερτόριο των ασκήσεων και τις δυνατότητες της μεθόδου του.

Τα όργανα του Pilates δεν χρησιμοποιούν σταθερή αντίσταση με βάρη αλλά διαβαθμισμένη αντίσταση με ελατήρια η οποία μιμείται την έλξη της βαρύτητας. Σε κάθε ένα από τα όργανα μπορούν να πραγματοποιηθούν εκατοντάδες διαφορετικές ασκήσεις με στόχο την ενδυνάμωση πολλών διαφορετικών μυϊκών ομάδων. Μια άλλη ιδιαιτερότητα τους είναι ότι αντί να σταθεροποιούν τον ασκούμενο λειτουργούν αντίθετα ως συνθήκη αποσταθεροποίησης για να τον υποχρεώσουν να επιστρατεύσει και να δυναμώσει τους σταθεροποιούς μύες του σώματος.Στα πρώτα όργανα που είχε σχεδιάσει ο Joseph Pilates χρησιμοποίησε όσα υλικά βρίσκονταν γύρω του, σούστες από ράντζα, παλιές πολυθρόνες κ.α. Σήμερα έχει αναπτυχθεί μια ολόκληρη τεχνολογία γύρω από τα όργανα του Pilates σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες και κορυφαίους επαγγελματίες από το χώρο της κίνησης. Τα πιο δημοφιλή όργανα του Pilates είναι το Reformer, η Wunda Chair και η Cadillac.

Στο 42 zone ακολουθούμε το Block System της Basi Pilates, στα μαθήματα με τα όργανα. Ακόμα και σε ένα ομαδικό τμήμα κάθε μαθητής ακολουθεί δικό του ρεπερτόριο που προσαρμόζεται στο επίπεδο, τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του. Σε κάθε μάθημα επιτυγχάνεται να εργαστούν όλες οι κύριες μυϊκές ομάδες του σώματος με έμφαση βέβαια πάντα στους μύες της σταθεροποίησης.

Τα τμήματα με τα όργανα έχουν ανώτατο αριθμό συμμετοχής τα έξι άτομα αφού δίνεται σημασία στην ακρίβεια με την οποία εκτελούνται οι ασκήσεις. Οι ασκήσεις με τα όργανα του Pilates δίνουν δύναμη, ελαστικότητα και αντοχή στους μύες, σταθεροποιούν τον κορμό και βελτιώνουν τη στάση και την ευθυγράμμιση φέρνοντας σε ισορροπία τις επιμέρους ανταγωνιστικές μυϊκές ομάδες.