Νέα-Ανακοινώσεις  
 
Pilates / Τι είναι;


Στις αρχές του 20ου αιώνα ο Joseph Pilates δημιούργησε μια ολιστική μέθοδο άσκησης σώματος και νου πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο δρόμος για την ευζωία. Σήμερα το Pilates, όπως ονομάστηκε η μέθοδος προς τιμήν του εμπνευστή της, έχει αποκτήσει εκατομμύρια φανατικούς φίλους σε όλον τον κόσμο και η επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζει τα ευεργετικά αποτελέσματά του.

Κορυφαίοι χορευτές, αθλητές, προπονητές και μεγάλες ομάδες από διαφορετικά αθλήματα εντάσσουν στο πρόγραμμά τους το Pilates θεωρώντας ότι αποτελεί την αποτελεσματικότερη μέθοδο συμπληρωματικής προπόνησης (cross training).Την ίδια στιγμή όλο και περισσότεροι ορθοπεδικοί και φυσικοθεραπευτές προτείνουν στους ασθενείς τους το Pilates ως μέθοδο αποκατάστασης τραυματισμών ή συντηρητικής διαχείρισης μυοσκελετικών, νευρολογικών, ρευματικών και αυτοάνοσων παθήσεων και συνδρόμων στάσης (πόνοι στη μέση και τον αυχένα).

Το κύριο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι εφόσον διδαχθεί από ειδικά εκπαιδευμένους δασκάλους μπορεί με ασφάλεια να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις, ενός εργαζόμενου, ενός ανθρώπου που αγαπά τον αθλητισμό ή μιας εγκύου, ενός νέου ή ενός ηλικιωμένου, ενός άνδρα ή μιας γυναίκας, ενός πρωταθλητή κόσμου ή κάποιου που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας τα οποία επηρεάζουν τις νευρο-μυοσκελετικές του λειτουργίες. Ο λόγος είναι ότι οι ασκήσεις που δημιούργησε ο Joseph Pilates σχεδιάστηκαν με βάση την ανθρώπινη ανατομία και κινησιολογία και εκτελούνται με έμφαση στην ακρίβεια ώστε κάθε φορά να επιστρατευθεί μια συγκεκριμένη μυϊκή ομάδα με ένα πολύ συγκεκριμένο στόχο. Εξ ου και ορισμένοι έχουν χαρακτηρίσει το Pilates σαν γλυπτική σώματος ή χορογραφημένη φυσικοθεραπεία.

Μετά από μια σειρά μαθημάτων οι αλλαγές στο σώμα είναι ορατές. Πιο ευθυγραμμισμένη στάση, λεπτοί και δυνατοί μύες με γράμμωση. Παρόλα αυτά η πιο σημαντική δουλειά έχει γίνει στο βάθος.