Νέα-Ανακοινώσεις  
 
Στην Ζώνη του 42 / H Ομάδα

 

Ηλίας, Pilates Instructor

Ο Ηλίας Μαρούτσης είναι δάσκαλος Pilates με πιστοποίηση από την Βody Arts and Science International (BASI). Έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως δημοσιογράφος. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και προγραμμάτων με έμφαση στην θεραπευτική πλευρά του Pilates. Έχει διδαχθεί το Pilates από κορυφαίους δασκάλους όπως οι Rael Isacowitch, Caren Clippinger, Theo van der Riet-Botha, Ed Botha, Samantha Wood.

Marc, Reiki Master Teacher, Hatha Yoga Instructor

O Marc Malki – Herrero ανακάλυψε τα μοναδικά οφέλη της Yoga στην ηλικία των 20 ενώ μελετούσε σε ένα άσραμ στα Ιμαλάϊα. Επί τέσσερα χρόνια ταξιδεύοντας παντού στην Ινδία εμβάθυνε τις γνώσεις του γύρω από τις τέχνες, τη φιλοσοφία και την πνευματική παράδοση της ανατολής. Μετά από 10 χρόνια διαμονής στην Σανγκάη της Κίνας καλλιεργεί την ομορφιά και τον πολιτισμό μέσα από τις διάφορες αρχαίες παραδόσεις όπως του Τσαγιού, της Ikebana – της αρχαίας τέχνης της ανθοδεσίας-, των θυμιαμάτων κ.α. Για τον Marc που μυήθηκε στο Reiki 1 το 2010, η θεραπεία έρχεται όταν η καρδιά και ο νους ησυχάζουν και μπορούν να εκτιμήσουν και να μοιραστούν την ομορφιά της ζωής με τους άλλους. Η δημιουργία της τέχνης και του πολιτισμού είναι μέρος αυτής της διαδικασίας. Ο Marc παραδίδει συνεδρίες Reiki και διδάσκει την γνώση αυτή σε ολιγομελή τμήματα. Όλες οι θεραπείες και τα μαθήματα πληρούν τα υψηλότερα διεθνή επίπεδα. Στους μαθητές Reiki παρέχεται πλήρης πιστοποίηση αναγνωρισμένη διεθνώς και αναλυτικό εγχειρίδιο. Τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά και τα ιταλικά εφόσον απαιτείται ενώ εξηγήσεις σε βασικές έννοιες δίδονται επίσης και στα ελληνικά. Ο Marc επίσης εξασκεί το θεραπευτικό σύστημα των 5 στοιχείων, εξασκεί και διδάσκει ενεργειακό καθαρισμό χώρου, τους κρυστάλλους και το Φενγκ Σούι.

Γαρυφαλλιά, Hatha Yoga Instructor, Feldenkrais Instructor

Η Γαρυφαλλιά γεννήθηκε το 1964 και ασχολείται με τη γιόγκα από το 2000. Εχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα διδασκαλίας της Yoga 200 ωρων στη σχολή Yoga Hatha and Buto (2011). Διδάσκει Feldenkrais.

Στέλλα, Pilates Instructor, Thai Massage

H Στέλλα διδάσκει Pilates εδάφους κι όργανα από το 2010 (certified BASI Pilates instructor 500 hours). Από το 2008 έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Τhai Massage στην ελλάδα και την ταυλάνδη (thai yoga massage, thai foot massage, thai elbows-feet-knees, tok sen, teacher training basic and professional thai massage κ.α). Διδάσκει επίσης baby massage σε νέους γονεις (certified with IAIM ) καθώς και «yoga, pilates, fitness and thai on the swings». Παρακολουθεί μαθήματα αυτογνωσίας και παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής από το 2010.

Αλέξανδρος, Shiatsu Massage, Energy Healing

Ο Αλέξανδρος Φαρμάκης έχει εκπαιδευτεί και εφαρμόζει το shiatsu massage, energy healing καθώς και μάλαξη με έλαια. Έχει επίσης εκπαιδευτεί στο λεμφικό μασάζ. Είναι δάσκαλος Reiki και τα τελευταία χρόνια καθοδηγεί ομάδες στο διαλογισμό και το Reiki. Εξασκείται στον εκστατικό στροβιλισμό και πρόσφατα ξεκίνησε και να τον διδάσκει. Έχει σπουδάσει επίσης νομικά και έχει ασχοληθεί με το θέατρο. Αυτή την περίοδο ανακαλύπτει τις ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις του Process Work (Process Oriented Psychology) και του Time Therapy. Πιστεύει στην εγγενή καλοσύνη, στην εσωτερική ελευθερία, στην αυθεντική έκφραση και στο δικαίωμα του ονειρεύεσθαι.

Χρύσα, Κρανϊοιερή Θεραπεία

Η Χρύσα Τριανταφυλλοπούλου σπούδασε στο τμήμα θεατρικών σπουδών (Πάτρας). Ασχολείται με το Reiki ( από το 2000) και με την Kρανιοϊερή θεραπεία( από το 2008. )Έχει εκπαιδευτεί στο Reiki από τη Θάλεια Καφάτου, στην Kρανιοιερή από το Upledger Institute. Έχει μαθητεύσει κοντά στη θεραπεύτρια Μαρία Γεωργούλη και εκπαιδεύεται στην biodynamic craniosacral. Έχει επιλέξει τις δυο αυτές θεραπείες γιατί δρουν ολιστικά,μη παρεμβατικά,ενεργοποιώντας τη διαδικασία αυτοθεραπείας.

Φωτεινή Δημητρίου

Η Φωτεινή διδάσκει Yoga από το 2007 σε ενήλικες, ασκούμενους μεγαλύτερης ηλικίας, εγκύους, μωρά, παιδιά, παιδιά με ειδικές ανάγκες και ζευγάρια. Γράφει παραμύθια και είναι master teacher του Reiki και της Ιόχρου ενέργειας. Έχει παρακολουθήσει τη σχολή δασκάλων Hatha Yoga 200 ωρών (Χείρων ο Κένταυρος), έχει διδαχθεί και διδάσκει το σύστημα της Anusara Yoga (με τους Todd Tesen, Naime Jezzeny, Sue Elkind, Sianna Sherman, Douglas Brooks Immersion 1,2,3 - 100 ώρες). Έχει εξειδικευθεί στην διδασκαλία της Yoga για μωρά, παιδιά και εφήβους (Υogakids CYKF, YogaKidsInternational U.S.A. 330 ώρες, Rainbow family and community teacher training 320 ώρες) και στη διδασκαλία της Yoga για τη γονιμότητα την περίοδο πριν την κύηση και την περίοδο μετά την κύηση.

Ειρήνη Αλεξίου

Η Ειρήνη ζει και εργάζεται ως χορογράφος, performer και Yoga instructor στην Αθήνα και πρόσφατα ( από το 2014) και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας παραστατικών τεχνών, "Όχι Παίζουμε/UrbanDig Project. Ειδικεύεται στο site specific theatre και ερευνά τις δυνατότητες εφαρμογής του live art σε μια παράσταση που συμβαίνει στους δρόμους, στις πλατείες και σε μικρούς ιδιωτικούς χώρους μιας γειτονιάς (Dourgouti Island Hotel,Οκτώβριος 2015).Η "γειτονιά" όπως και η γιόγκα έχουν την ενωτική δύναμη που προσδιορίζει πρώτα το άτομο, ώστε να δημιουργείται δίκτυο επικοινωνίας και έκφρασης, μεταξύ ομάδων ανθρώπων. Διδάσκει Ashtanga Yoga (Atmananda Yoga Centre, NY) από το 2003.

Ειρήνη Αναγνωστάκη

Η Ειρήνη ήρθε σε πρώτη επαφή με τη Υoga ενώ ασχολείτο με το χορό και προπονούνταν στο τρέξιμο μεσαίων αποστάσεων. Από τότε ξεκίνησε μια διαδρομή γνώσης και βιωματικής εξέλιξης του νου του σώματος και του πνεύματος.Παρακολούθησε την εκπαίδευση δασκάλων Hatha Yoga με στοιχεία ευθυγράμμισης της Anusara στο Athens Yoga Center, με βασική δασκάλα τη Maja Zilih. Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια με τους Shianna Shierman, Todd Tessen, Michael Stone καθώς επίσης και ένα 4ημερο σεμινάριο δασκάλων ashtanga με την Χριστίνα Καρυτινού. Παράλληλα ασχολείται με την γραφιστική ως επαγγελματίας και καθηγήτρια για σειρά ετών.

Φοίβος Φιλήντρας

Ο Φοίβος ασχολείται με τη Yoga από το 2010. Από το πρώτο του κιόλας μάθημα, βρήκε αυτό που έλειπε από τη ζωή του. Μέσα από συνεχή πρακτική σε Hatha, Ashtanga, Anusara & Vinyasa Flow Yoga, και με παρακίνηση της δασκάλας του, Ειρήνης Ζιάκου, παρακολούθησε το Teacher Training 200 ωρών στο Atmanasana Yoga Studio (RYS). Έχει παρακολουθήσει εργαστήρια και σεμινάρια σε Αθήνα, Λονδίνο και Νέα Υόρκη - “Unbutton the spine" με την Paddy McGrath - "The art of yoga nidra" με τον Nick Atlas -"Tense and Trauma Releasing exersices" με τον Steve Haines ~ " Embrace Embody Empower: Maha Nadi" με την Stephanie Snyder. Ταυτόχρονα με τη διδασκαλία του σε Yoga και Pilates, ολοκληρώνει τις σπουδές του στη Φυσικοθεραπεία, στο ΤΕΙ Αθήνας. Ως ανήσυχο πνεύμα, προσπαθεί πάντα για το καλύτερο, μαθαίνει συνεχώς νέα πράγματα και λέει πως ΄΄Η Yoga δεν τελειώνει ποτέ, σίγουρα όμως πρέπει να τη γνωρίσεις.΄΄

Nicole Joannides

Η Nicole Joannides είναι δασκάλα Yoga με πολλές εξειδικεύσεις. Ίδρυσε και διευθύνει το Pure Yoga Practice Studio στην Αθήνα. Γεννήθηκε στην Κύπρο από πατέρα Αυστραλό και μητέρα Κύπρια. Σπούδασε ψυχολογία και κοινωνιολογία στην Οξφόρδη. Κατόπιν μετακόμισε στην Αθήνα. Είναι μητέρα δύο αγοριών. Η Nicole ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με τη Yoga στο Λονδίνο. «Όταν τελείωσε το μάθημα» περιγράφει η ίδια «ένιωθα ότι τα πόδια μου δεν άγγιζαν το έδαφος. Ακόμα νιώθω έτσι κάθε φορά που ολοκληρώνω την πρακτική μου». Το ίδιο αίσθημα θέλει να μοιραστεί και με τους μαθητές της.

Το πάθος της Nicole από παιδί ήταν η ελληνική μυθολογία. Αργότερα γνώρισε και αγάπησε και την Ινδική. Ενσωμάτωσε αυτήν την αγάπη της στο μάθημα Yoga και έτσι σε κάθε τάξη της αφηγείται μια ιστορία. Έναν μύθο που βασίζεται στα αρχαία κείμενα της ινδικής μυθολογίας τα οποία μπορούν να μεταφραστούν σε εργαλεία για το πώς μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινή ζωή μας. Κάθε ιστορία μετασχηματίζεται σε asana, στάση της Yoga, ώστε οι μαθητές να την αισθανθούν και στο φυσικό – σωματικό επίπεδο. Τα μαθήματα της Nicole είναι κατάλληλα για όλους.

«Πιστεύω σε μια ζωή απελευθερωμένη από τον πόνο. Αν υπάρχει πόνος κάπου μέσα μας τότε είναι θέμα χρόνου να εκφραστεί και στο φυσικό σώμα» υποστηρίζει η Nicole.

Το νέο μέλος της ομάδας του 42 zone είναι αφοσιωμένη στη Yoga ως practitioner και ως δασκάλα τα τελευταία 15 χρόνια. Διδάσκει κάθε χρόνο εργαστήρια Yoga στην Ελλάδα και την Κύπρο, διδάσκει επίσης στο κέντρο προσχολικής εκπαίδευσης Dorothy Snot, Yoga για παιδιά, έχει εξειδικευθεί στην θεραπευτική Yoga, τη Yoga για εγκύους και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Έχει σπουδάσει στο Λος Άντζελες, το Λονδίνο, την Οξφόρδη και την Αθήνα με δασκάλους διεθνούς αναγνώρισης όπως οι: Desiree Rumbaugh, Sianna Sherman ιδρυτή της Mythic Yoga, Martin Kirk, Todd Tessen, Noah Maze, Doug Swenson, John Friend ιδρυτή της Anusara yoga, Todd Norian ιδρυτή της Ashaya Yoga, Sue Elkind, Dr. Douglas Brooks, Swami Nirvikalpa, Vivi Letsou, Bj Galvan, Jaye Martin, Sean Corn ιδρυτή του συστήματος Off the Mat, Sarah Swindlehurst ιδρυτή του συστήματος Yogakidz, Natalie Rousseau, Christina Sell.

Certifications:
200 hour Teacher Training, Vivi Letsou, Athens
Bhakti Flow Certification, Rusty Wells, Athens
Yoga Alliance certified teacher, USA
Pre-natal Yoga TT, Sue Elkind, Dig Yoga
Yoga Therapy Teacher Training ,Todd Norian
Vinyiasa flow, Noah Maze,100 hours, Los Angeles
Yogakiz worldwide, Sarah Swindlehurst, London